HemCheck tecknar avtal med globala Scanfil

 

HemCheck har tecknat ett samarbetsavtal med den globala tillverkaren Scanfil. Scanfil kommer tillverka de avläsare som används i HemChecks produktkoncept Helge, avsett för patientnära detektion av hemolys. HemChecks mål är att Helge under 2018 ska nå den CE-märkning som krävs och därefter lanseras på den svenska marknaden.

– Vi är glada över att vi kunna teckna ett avtal med Scanfil, en på området mycket kompetent och erfaren partner. Vi säkerställer därigenom produktionen av avläsare från initiala mindre serier till produktion av stora volymer. Scanfil är ett globalt bolag vilket är värdefullt när vi sedan går vidare ut på exportmarknaderna, säger HemChecks vd Annelie Brolinson.

– HemCheck har en unik produkt och stor tillväxtpotential. Scanfil är mycket glada att Hemcheck väljer oss som sin partner på resan framåt. Scanfil har etablerad erfarenhet av utveckling, tillverkning och angränsande tjänster för medicintekniska produkter där vi kan ge support i alla faser av produktlivscykeln säger Steve Creutz VD för Scanfil Åtvidaberg.

För ytterligare information, kontakta:

Hemcheck Sweden AB (publ) Annelie Brolinson, vd

Tel: +46 70 288 0826

E-post: annelie.brolinson@hemcheck.com

Om HemCheck

Hemcheck Sweden AB (publ) utvecklar och kommersialiserar ett unikt produktkoncept, Helge, för patientnära detektion av hemolys. Hemolys, trasiga röda blodkroppar, är den vanligaste orsaken till att blodprov inte kan analyseras. Detta leder till sämre vård, risker för patienter och höga kostnader för samhället. HemChecks mål är att bidra till förbättrade produkter för detektion av hemolyserade blodprover i direkt anslutning till provtagningen. HemChecks huvudkontor finns i Karlstad, Sverige. Bolaget är noterat på Nasdaq First North Stockholm. FNCA Sweden AB är utsedd Certified Adviser för HemCheck.

Om Scanfil

Scanfil är en internationell kontraktstillverkare och systemutvecklare verksam främst inom elektroniksektorn. Scanfil erbjuder brett spektrum av tjänster, från produktutveckling till tillverkning, inköpslösningar och logistik för telekomindustri, medtech, cleantech och en rad andra branscher. Scanfil har 3 300 medarbetare samt produktionsanläggningar i Europa, Asien och Nordamerika. Bolaget är noterat på Nasdaq OMX Helsingfors.

Kontakta oss

Kontakta oss
Contact us