HemCheck rekryterar ny sälj- och marknadschef

HemCheck AB har rekryterat Peter Andersson som ny sälj- och marknadschef tillika vice vd. Han kommer närmast från posten som Country Manager för företaget M Care AB, inriktat på produkter för stomi- och sårvård.

–Peter Andersson har lång erfarenhet av strategiarbete, marknadsföring, försäljning och affärsutveckling inom Life Science- och Medtechbolag. Både hans kompetens, ledarerfarenhet och personliga egenskaper blir mycket viktiga tillskott när vi nu närmar oss marknadslanseringen för vårt produktkoncept Helge. Jag är glad att kunna hälsa honom välkommen till HemCheck, säger vd Annelie Brolinson.

–HemCheck utvecklar en innovativ och unik lösning på det utbredda problemet med hemolyserade blodprover inom sjukvården. Målet är att produktkonceptet Helge ska effektivisera prov- och patientflöden och säkerställa provkvaliteten, vilket då bidrar till korrekta och kostnadseffektiva diagnoser och därmed en säker vård för patienten. Då det tidigare inte har funnits någon praktisk lösning på problemet, så känns det spännande att nu få vara med i kommersialiseringsfasen av Helge. Det är en produkt som kommer att göra stor skillnad inom vården och jag ser därför fram emot att tillsammans med HemChecks fantastiska team och styrelse få introducera och etablera vårt koncept på den svenska och, i förlängningen, internationella marknaden, säger Peter Andersson.

                                                                                                                                                Peter Andersson är civilekonom med inriktning på marknadsföring och organisation från Handelshögskolan i Göteborg, där han tog examen 1990. Under åren 1991–1993 var han verksam som produktspecialist på Walter Sarstedt AB och därefter i samma position på Auto Suture AB som vid tidpunkten tillhörde US Surgical Corporation. Från 1993 till 2011 arbetade Peter Andersson som General Manager/vd för Walter Sarsted AB och fram till 2018 som General Manager/vd för Sarstedt AB.  

Peter Andersson tillträder sin tjänst den 17 september 2018.

För ytterligare information, kontakta:

Hemcheck Sweden AB (publ) Annelie Brolinson, vd

Tel: +46 70 288 0826

E-post: annelie.brolinson@hemcheck.com

Om HemCheck

HemCheck Sweden AB, grundat 2010, utvecklar och kommersialiserar produktkonceptet Helge, ett engångstest med en avläsare som mycket snabbt, direkt vid provtagningen, kan identifiera hemolyserade blodprover. Hemolys, trasiga röda blodkroppar, är den vanligaste orsaken till att blodprov inte kan analyseras med korrekta resultat. HemChecks mål är att bidra till en förbättrad

vård genom att erbjuda användarvänliga produkter för detektion av hemolyserade blodprover i direkt anslutning till provtagning. På så sätt kan HemCheck bidra till ökad patientsäkerhet, mer effektiva processer och lägre kostnader. Bolaget är baserat i Karlstad. Bolaget är noterat på Nasdaq First North Stockholm. FNCA Sweden AB är utsedd Certified Adviser för HemCheck.

Kontakta oss

Kontakta oss
Contact us