Bio Vitos Pharma engagerar Per Holknekt som affärsutvecklare

Bio Vitos Pharma utvecklar, producerar och kommersialiserar järnsuccinat för behandling av järnbrist, en av världens största bristsjukdomar. Inför den fortsatta utvecklingen och framtida kommersialiseringen av preparatet Succifer engagerar nu bolaget Per Holknekt som affärsutvecklare, men också för att verka som ambassadör för Succifer.

Per Holknekt är en erfaren och framgångsrik entreprenör. Per har skapat, etablerat och utvecklat 44 varumärken och/eller bolag, varav flera blivit börsnoterade. Per har även arbetat som affärsutvecklingskonsult inom många framgångsrika bolag. Per är dessutom en av Sveriges främsta föreläsare. Nu engagerar Bio Vitos Pharma Per Holknekt som affärsutvecklare och ambassadör för Succifer, som är under utveckling.

– Per Holknekt är en välmeriterad entreprenör som vet hur man bygger starka varumärken och etablerar en marknad. Vi kommer att stå inför en spännande lansering av en produkt som kan hjälpa hjärtsviktspatienter och miljontals kvinnor med sin järnbrist och Per kan spela en nyckelroll som affärsutvecklare i vår utveckling och väg mot expansion. Vi ser också en nytta i att använda honom som ambassadör för vårt preparat Succifer, säger Jesper Birgemo, VD för Bio Vitos Pharma.

– Ja, kanske lite otippat att jag svänger in i läkemedelsindustrin, men för mig är det inte alls konstigt. Med mina tekniker inom branding, kommunikation, affärsrelationer och go-to-market så är produkten egentligen egal för mig, även om regelverket är mer komplext här. Men jag har även personliga skäl. Min äldsta dotter är distanslöpare och får regelbundet järntillskott intravenöst vilket innebär ett ständigt pendlande i både järnnivåer och till och från sjukhuset.

Per fortsätter:

– Att sedan upp till 30% av alla kvinnor och ca 10% av alla män har järnbrist, ja då förstår jag att här finns ett jobb att göra. Nu utvecklas Succifer, en enkel daglig tablettlösning som ger stabila och starka nivåer utan toppar och dalar, minskade bieffekter, resor till och från sjukhuset samt till en avsevärt lägre kostnad, då blev det enkelt att tacka ja till erbjudandet. Att få vara med i ett projekt av denna magnitud från dess början är otroligt stort för mig.

Succifer är en järnmedicin i tablettform som i studier har visat sig absorberas mer effektivt av kroppen än traditionella järntabletter. Läkemedlet har inga större dokumenterade magbiverkningar som förstoppning, diarré, illamående eller magsmärtor, som ofta är förknippade med järntabletter och kosttillskott. Bolaget innehar patent avseende behandling av hjärtsviktspatienter med läkemedlet som kan ersätta den kostsamma intravenösa järnbehandlingen som många patienter får idag.

För ytterligare information, kontakta:

Bio Vitos Pharma AB (publ)

Jesper Birgemo, VD

Tel: +46 (0) 70 895 39 34

Om Bio Vitos Pharma AB

Bio Vitos Pharma utvecklar, producerar och kommersialiserar järnsuccinat för behandling av järnbrist inom ramen för moderbolaget samt en tjänst för patientnära upptäckt av hemolys i blodprover inom ramen för ett helägt dotterbolag, Hemcheck Management AB.

Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

FNCA Sweden AB är Certified Adviser till bolaget.

Kontakta oss

Kontakta oss
Contact us