Peter Andersson – Ny sälj- och marknadschef hos Hemcheck

Peter är civilekonom och har en lång erfarenhet från försäljning, marknadsföring och strategiarbete inom Life Science och Medtechbolag. Han kommer närmast från posten som Country Manager på M Care AB. Under perioden 1993-2018 var Peter verksam som General Manager för Sarstedt AB, inriktat på produkter och instrument för rutin- och forskningsverksamhet inom laboratoriemedicin. Nu har han precis klivit på ett nytt uppdrag – som sälj- och marknadschef, tillika vice vd, för Hemcheck.

Vad innebär ditt uppdrag?

– Jag kommer arbeta med försäljning, marknadsföring och affärsutveckling på såväl strategisk som operativ nivå. Mitt fokus kommer initialt att ligga på kommersialiseringen och den nära förestående marknadsintroduktionen av produktkonceptet Helge inom sjukvården i Sverige. I mina uppgifter ingår även att utarbeta företagets marknads- och säljstrategier och att tillsammans med mina kollegor arbeta mot våra övergripande försäljnings- och lönsamhetsmål.

Vad ser du mest fram emot?
– Bolaget har under flera år av egen forskning utvecklat sitt produktkoncept, vilket är klart för lansering inom kort. Jag är därför mycket glad att få ansluta till Hemchecks starka team i den spännande kommersialiseringsfasen och ser verkligen fram emot att få introducera och etablera Helge på den svenska, och i förlängningen, internationella marknaden. Konceptet erbjuder en innovativ och unik lösning till de utbredda problemen med hemolyserade blodprover inom sjukvården. Då det i dagsläget inte finns någon praktisk lösning på problemen så kommer vårt koncept för patientnära hemolysdetektion att välkomnas av vården.

Vad hoppas du kunna bidra med i din nya roll?

– Jag är försäljningsinriktad och målorienterad och hoppas att jag genom min erfarenhet av att skapa långsiktiga kundrelationer och affärer gentemot sjukvården kan bidra till en lyckosam implementering och fortsatt utveckling av vårt koncept. Helge kommer att effektivisera prov- och patientflöden och bidra till korrekta diagnoser och en säker vård för patienten. Det innebär att vi genom vårt koncept även bidrar till att göra stor skillnad för sjukvården, vilket känns extra stimulerande.

Vad gör du när du inte jobbar på Hemcheck?

– Då njuter jag gärna av teater, konst, musik och idrott, mest fotboll och helst Örgryte. Familj och vänner är viktigt för mig och jag trivs med ett rikt socialt umgänge. Jag bor nära hav och natur i Helsingborg och kopplar gärna av med trädgårdsarbete och promenader längs våra fina stränder, även om viss tid också spenderas på gymmet.