Medica – världens största mässa med fokus på medicinteknik

Över 5500 utställare från 71 länder och över 100 000 besökare, så såg deltagandet ut när årets upplaga av Medica mässan nyligen arrangerades i Düsseldorf. Hemcheck var på plats för att träffa både potentiella kunder och nya samarbetspartners.  

Medica mässan beskrivs som ett event för alla som vill ha en inblick i lösningarna för morgondagens hälso- och sjukvård. Under den fyra dagar långa mässan visades nya lösningar inom exempelvis allt från sårvård, diagnostik, nya AI lösningar till avancerad kirurgi.

– Det är en otroligt stor mässa där diagnostik är en del av många områden på mässan. Det är bland annat intressant att se vilka andra nya produkter som lanseras på ett mer globalt plan då det är många företag från Nordamerika och Asien på plats, i tillägg till de från Europa. Vi hade bokat en hel del möten på förhand vilket var bra och det var givande möten, både med potentiella kunder och samarbetspartners säger Joen Averstad, vd för Hemcheck.

Medica mässan genomförs varje år. Och för Hemchecks del det kan bli aktuellt med ett nytt besök, både som besökare och utställare redan under nästa år.

Läs mer om Medica mässan här.