Maria Bohlin – ny kvalitetssamordnare hos HemCheck

2011 disputerade Maria Bohlin i analytisk kemi vid Karlstads universitet. Det var kort därefter som hon kom i kontakt med HemCheck första gången. Efter några år inom läkemedelsindustrin är hon nu tillbaka i Karlstads universitets lokaler, men den här gången som kvalitetssamordnare hos HemCheck.

 

Vad innebär din roll som kvalitetssamordnare?

– Som kvalitetssamordnare kommer jag fokusera på kvalitetsfrågor och regulatoriska frågor. Även om vi i teamet kommer arbeta väldigt integrerat så är min roll att se till att vi följer de olika regler och krav som finns för en produkt på marknaden.

 

Vad ser du fram emot?

– Jag ser fram emot att vara med och lansera produktkonceptet och att vi ska få till en bra marknadsintroduktion, samtidigt producera och upprätthålla ett bra kvalitetssystem med god kvalitet från produktion till användning.

 

Vad var det som lockade med att jobba hos HemCheck?

– Det vet helt klart en kombination mellan produktkonceptet och teamet. Jag har följt bolaget och är imponerad av hur det har utvecklats, samtidigt som jag ser ett stort behov av den här typen av produkter. Det är en relativt enkel produkt men som kommer fylla ett stort behov. Det är en lösning som kan bidra till bättre vårdflöden och en säkrare vård.

 

Vad gör du när du inte jobbar hos HemCheck?

Då spenderar jag mycket tid med mina två barn Julia, 11 år och Alva 13 år. Det är mycket fritidsaktiviteter. Jag sitter även med i styrelsen för Kristinehamns friidrott. Dessutom har jag precis återupptagit mitt gamla intresse för löpning och orientering, vilket känns jättekul.