Hemcheck tog plats på EuroMedLab

Med omdömen som ”den mest spännande och innovativa produkten på årets mässa” och ”ett helt nytt och unikt sätt att lösa problemen med hemolys inom sjukvården” åkte Hemcheck hem från årets upplaga av EuroMedLab.

19-23 maj arrangerades EuroMedLab, ett av årets viktigaste europeiska evenemang inom laboratoriemedicin, sett till vetenskapligt innehåll, kongressdeltagare och utställare. Kongressen, som arrangerades i Barcelona, lockade ett stort antal deltagare från runt om i Europa och närmare 6000 personer besökte arrangemangets utställning. Bland utställarna återfanns i princip alla viktiga producenter av instrument och utrustning för klinisk kemi och laboratoriemedicin som bl a Siemens, Roche, Abbott, Becton Dickinson, Radiometer och Greiner Bio-One.

Hemcheck var självklart på plats för att berätta mer om och visa hur patientnära hemolysdetektion fungerar – och många var intresserade av att veta mer om konceptet!

– Hemchecks koncept fick ett fantastiskt mottagande och respons från såväl kongressdeltagare som övriga besökare till utställningen med omdömen som ”den mest spännande och innovativa produkten på årets mässa”, ”ett helt nytt och unikt sätt att lösa problemen med hemolys inom sjukvården”, “ett genomtänkt koncept med fantastisk design”. Det kändes fantastiskt kul att få den starka responsen på vårt erbjudande och ger oss ytterligare energi i vårt fortsatta kommersialiseringsarbete, berättar Peter Andersson, sälj- och marknadschef.

Henrik Duhalde, klinisk specialist, Peter Andersson, marknadschef och Joen Averstad vd, tog emot intresserade och nyfikna besökare i Hemchecks monter.

 

Intressant program och nya kontakter

Kongressen innehöll en hel del intressanta presentationer.

– Det var ett mycket intressant vetenskapligt program med fokus på bland annat utvecklingen inom det preanalytiska området och Point of care testing (POCT) som presenterades av ledande föreläsare såsom Giuseppe Lippi, Ana-Maria Simundic och Janne Cademuro berättar Henrik Duhalde, klinisk specialist.

Hemchecks koncept passade väl in i kongressens fokusområden och många visade stort intresse för att få testa lösningen för såväl blodgas som vakuumrör.

– Sjukhus i en rad olika länder i och utanför Europa visade stort intresse för att få testa vårt koncept, och vi har fått många nya kontakter som vi nu ska följa upp.

Men det var inte bara sjukhusen som var nyfikna på hur Hemchecks koncept kan bidra till bättre hälso- och sjukvård. Både ledande instrumenttillverkarna inom klinisk kemi och laboratoriemedicin och distributörer ville veta mer.

– Det var riktigt kul att det fanns ett intresse av att förstå vårt koncept även bland framgångsrika distributörer med mångårig erfarenhet av försäljning av instrument och utrustning för klinisk kemi och laboratoriemedicin på marknader i och utanför Europa, säger Peter.

Nu väntar ett spännande uppföljningsarbete av alla nya kontakter som deltagandet vid EuroMedLab gett.