HemCheck deltar i Nordiska kongressen för klinisk kemi

12-15 juni arrangeras Nordiska kongressen för klinisk kemi i Helsingfors. Kongressen är ett intressant och viktigt arrangemang inom klinisk kemi och laboratoriemedicin. Besökarna får inte bara ta del av ny och viktig forskning inom området, de får även möjlighet att dela med sig av sina kunskaper, produkter och tjänster till andra deltagare och aktörer. Kongressen fokuserar även på laboratoriets roll i vården och två av de största frågorna berör hur framtiden ser ut för laboratoriemedicin och betydelsen av hög preanalytisk kvalité.

Henrik Duhalde, klinisk specialist hos HemCheck, är på plats i Helsingfors för att berätta mer om HemChecks produktkoncept, Helge, och hur det kan vara med och förbättra framtidens hälso -och sjukvård.

– Det är inspirerande att representera HemCheck i den här typen av sammanhang. Vi kan på ett innovativt sätt erbjuda en lösning på en av de vanligaste felkällorna till varför analys inte kan utföras – som är hemolys. Vår monter är välbesökt och det är stort intresse för vår poster gällande vår studie om hemolys i blodgasprover, säger Henrik Duhalde.

 

Läs mer om kongressen här.