Anna Dalgaard blir ny styrelseordförande i HemCheck


Foto Rikard Ekberg

Sedan 2016 har Anna Dalgaard suttit som ledamot i HemChecks styrelse – i går valdes hon till ordförande.
– HemCheck befinner sig i ett spännande skede och jag ser fram emot att vara med och vägleda bolaget i den här fasen.

Anna har närmare 15 års erfarenhet inom vårdbranschen. Hon har arbetat både som managementkonsult, entreprenör och affärsutvecklare i såväl nationella och internationella bolag. 
– Till en början tänkte jag bli läkare men det blev Handelshögskolan i Stockholm istället. När jag var färdig med studierna började jag på McKinsey & Co och kom snabbt in i deras hälso- och sjukvårdssektor med uppdrag både i Sverige, Danmark, England, Schweiz och Mellanöstern, berättar Anna.
För åtta år sedan grundade hon ett vårdbolag som snabbt blev framgångsrikt och såldes. I dag arbetar hon som professionell styrelseledamot och investerar även i vårdbolag.

Vad ser du mest fram emot i din nya roll?
Bolaget står inför en spännande resa och har arbetat flitigt för att utveckla, testa och utvärdera. Nu har man nått ett skede där det snart är dags för kommersiell lansering och det ska bli roligt att få vara med och vägleda bolaget i den här fasen. Att både få skala upp och hitta samarbetspartners, blicka utåt och knyta kontakter. Dessutom är det nytt för mig att vara ordförande i ett börsnoterat bolag, därför ser jag det även som en möjlighet till personlig utveckling.

Varför har du valt att engagera dig i HemCheck?
Jag tror på produkten och så känner jag teamet som arbetar i bolaget och förutom att de är driftiga och duktiga är de också ett härligt gäng att arbeta med.

Det här visste du inte om mig?
Har varit med och utvecklat sjukvårdens kontrollorgan i Bahrain på uppdrag av Kronprinsen i Bahrain.

Läs mer om Anna här